Výběr ligy:

ŠBL Tišnov sk. A

8. dubna 2019

Školní bowlingová liga Tišnov

Malkovský Martin

1. ročník ŠBL Tišnov

V posledních týdnech byly na bowlingovém centru Xbowling Tišnov odehrány finálové kola základní části prvního ročníku Školní Bowlingové Ligy. Za obrovské a skvělé podpory České bowlingové asociace se do prvního ročníku zapojilo pět základních škol, které vytvořily rovnou 4 skupiny. Účast na projektu Začni hrát… bowling! byla nabídnuta 19 školám z Tišnova a okolí, které tak mohly žákům nabídnout i jiné týmové sportovní vyžití, než jsou tradiční sporty jako fotbal, házená, basketbal, a další sporty. Do projektu se zapojila škola MŠ a ZŠ Předklášteří. Tato škola složila rovnou celé dvě skupiny („A“ a „B“) a využila ŠBL jako regulérní doplněk tělesné výchovy. Dále se zapojila ZŠ Smíškova (skupina „D“), které byly poskytnuty odpolední hodiny na bowlingovém centru, neboť do projektu zapojila školní družinu. A dále se zapojily ZŠ Žďárec a ZŠ Doubravník (obě školy skupina „C“).

Celkově se nám podařilo představit sportovní bowling 167 dětem, které z velké části byly překvapeny tím, že i bowling má svá pravidla a lze jej hrát na sportovní úrovni. Podle toho také vypadal průběh tišnovských lig. První kola byly pro děti takovým seznámením s pravidly a technikou bowlingu, kdy z dětí sršela radost z každé shozené kuželky. Jakmile se děti v dalších kolech rozkoukaly, začaly se postupně orientovat ve výsledkových tabulkách, začala ta správná bowlingová atmosféra. Průběh třetího a čtvrtého kola probíhal ve všech skupinách téměř stejně. Hráči začali po každém odehraném zápase sledovat projekci výsledků, ze které četli posuny týmů v tabulce, a to vše následoval chtíč po dosažení lepších a lepších výsledků, které se samozřejmě každým zápasem zlepšovaly. Rozdíly mezi věkovými kategorii mazaly vhodně nastavené HDC, které jsou přizpůsobeny úměrně jednotlivým ročníkům narození.

V očích organizátorů byla tímto naplněna základní podstata celého projektu Začni hrát… bowling! Ukázali jsme několika desítkám dětí, že bowling je víc než jen společenská zábava, ale že je to krásný, akční a férový sport.

Základní část ŠBL Tišnov je tedy za námi. V každé skupině si jeden tým vybojoval právo účasti na Mistrovství regionu ŠBL JM.

Ve skupině „A“ to byli Rychlíci, kteří se ve své skupině umístili na prvním místě s celkovým ziskem 58,5 bodů. Nejlepším hráčem skupiny byl Radim Havlík. Nejlepší hráčkou pak Simonka Kosová. Celkové výsledky skupiny naleznete ZDE.

Skupinu „B“ vyhráli Černí lvi s celkovým ziskem 62,5 bodů. Nejlepší hráčkou celé skupiny byla Timea Fuchsová. Nejlepším hráčem skupiny byl Tomáš Chlubný. Celkové výsledky skupiny naleznete ZDE.

Ve skupině „C“ se nejvíce dařilo týmu ZŠ Doubravník B, který vyhrál skupinu se ziskem 65,5 bodů. Nejlepším hráčem byl František Kessner. Nejlepší hráčkou pak Lenka Štursová. Celkové výsledky skupiny naleznete ZDE.

Ve skupině „D“ si účast zasloužil Mistr koule za celkový zisk 64,5 bodů. Nejlepším hráčem skupiny byl Lubomír Dozbaba. Nejlepší hráčkou byla Lucinka Němcová. Celkové výsledky skupiny naleznete ZDE.

ŠBL Tišnov je pro tento rok za námi. Věříme, že si jej všichni žáci náležitě užili a věříme, že se potkáme zase v novém školním roce při příležitosti dalšího ročníku Školní Bowlingové Ligy. Velké poděkování patří všem základním školám, které se projektu zúčastnily. Speciální poděkování patří Jirkovi Beranovi ml. a celé České bowlingové asociaci za skvělou podporu a iniciativu projektu. Děkujeme!

Xbowling Team – bowling Tišnov

Dnes se hraje

10:00
16:30
2. liga SedmihorkyBowling Sedmihorky
17:00
3. liga TřinecBowling Jadran Frýdek-Místek
17:00
4.liga Nový BorBowling City - Nový Bor
18:00
1. liga A St.&JMBowland Olomouc
18:00
1. liga B St.&JMBowling Brno
18:30
2. liga B St.&JMBowling Blansko

Zítra se bude hrát

Zítra se žádný turnaj hrát nebude...

Partneři České bowlingové ligy
  • Pivovar Svijany
  • Lion sport
  • Smarty Drink
  • Firo Tour
  • Xbowling
  • Kinect
  • M&M Reality
  • Sabe
  • Strike Shop
  • Kooperativa
  • Hlawa creative
  • Printex
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite