Výběr ligy:

Ostatní

31. srpna 2016

Další ročník klepe na dveře

Vopička Karel

Máme za sebou úvodní ročník České bowlingové ligy, která loni zastřešila Extraligy pořádané Českou bowlingovou asociací (ČBA) a tradiční struktury lig ABL, a která vyvrcholila 22. května 2016 v olomouckém Bowlandu bojem o titul Mistra České republiky, který si nakonec odneslo po dvoudenních bojích družstvo expert King Pins. Finále i baráž ukázaly, že žádné družstvo není bez šancí a je to výzva i pro Váš tým se do finále, které bude v této sezóně hostit centrum Bowlingzone Pardubice, dostat a o titul zabojovat.

Ohlasy hráčů po Finále byly potěšující, hrál se výborný bowling, byly vidět špičkové výkony a olomoucký Bowland byl dobře připraven. Pozitivně byla také po zkušenostech z prvního ročníku kvitována práci proškolených rozhodčích, kteří nad všemi soutěžemi dohlížejí na sportovní průběh hracích dnů i při základní části.

Další velmi příjemnou zprávou pro nadcházející ročník všechny hráče je, že tento nový web začne postupně přinášet od podzimu 2016 informační servis pro všechny soutěže. Tedy přesněji řečeno, jednotlivé soutěže, ligové skupiny, na tento web budou od podzimu 2016 postupně nabíhat tak, jak budeme postupně proškolovat rozhodčí, aby se s novým webem naučili. Kromě Extraligy, která zde bude od svého úvodního kola 18.9.2016, předpokládáme, že jako první budou zprovozněny ligy z regionu Praha/Střední Čechy (nejdříve 1-3. liga) a následně budou přidávány ligy z dalších regionů. Výsledky a články se zpravodajstvím ze všech lig budou samozřejmě publikovány na webu www.ABLweb.cz jako doposud, aby nedošlo ke ztrátě dat. (Nový web poběží v podstatě ve zkušebním provozu a počítá se, že jeho funkce a možnosti budou dále průběžně vylepšovány a rozšiřovány). Uvítáme i zpětnou vazbu od Vás, co se Vám líbí či naopak, co byste na webu upravili. Děkujeme)

Proč vlastně nový web? Na novém webu hráči naleznou navíc například vizitky s jejich osobními výsledky a mnoha novými osobními statistikami včetně grafů. Navíc tyto vizitky jsou společné se všemi dalšími soutěžemi a turnaji z turnajového kalendáře a databází výsledků ČBA, hráči tedy naleznou všechny svoje statistiky přehledně na jednom místě. Doplnili jsme na web zpětně výsledky některých 1. a 2. Lig ABL z regionu Praha/Střední Čechy z jara 2016, a tak si můžete možnosti webu prohlédnout už nyní.

Především je ale nový web koncipován plný online systém, který by měl být plně funkční od jara 2017, bude tedy přinášet výsledky z lig v reálném čase, pokud budete chtít výsledky sledovat na svých mobilech či tabletech, uvidíte je okamžitě během hracího kola a nebudete muset čekat někdy i několik dnů na jejich zveřejnění. V neposlední řadě, jak bylo avizováno, hráči od sezóny 2016/2017 (tedy ABL podzim 2016) budou členy asociace a budou hradit symbolický poplatek za členství (50 Kč/půlrok), kromě výhod společné soutěže a možnosti bojovat o titul Mistra České republiky, výše zmíněného výsledkového servisu nového webu, vizitek, vstupu do uživatelské části webu a podobně získávají hráči například i úrazové pojištění na všech soutěžích ČBL, i když doufáme, že jej nebude muset nikdo využít, je to jistě vítaný doplněk vašich sportovních aktivit.

Přejeme Vám ve druhé sezóně ČBL hodně striků,málo splitů a především dobrou zábavu

Karel Vopička a Karel Kutina

Dnes se hraje

10:00
Semifinále SBL západ sk. AXbowling Prosek Duo
10:00
Semifinále SBL západ sk. BXbowling Prosek Duo
14:00
3. liga SedmihorkyBowling Sedmihorky
14:00
6. liga BrnoBowling Darts Rubín
18:00
5. liga BrnoBowling Darts Rubín
19:00
8. liga StrašniceXbowling Strašnice

Zítra se bude hrát

17:30
2. liga LiberecHome Credit Arena
18:00
2. liga A PRGPraha, Na Ovčíně
18:00
2. liga o postup JČXbowling Budějce
18:00
3. liga ChebBowling Bar Svatý kříž
18:00
4. liga KyjeXbowling Kyje
18:00
4. liga ŘíčanyBowling Vojkov
18:00
4. liga ZnojmoBowling Bar - Přímětice
18:00
6. liga BenešovS-centrum Benešov
18:30
3. liga TišnovXbowling Tišnov
18:30
4. liga BrnoBowling Darts Rubín
19:00
10. liga ŽižkovXbowling Žižkov
19:00
3. liga EXbowling Prosek Duo
19:00
3. liga H PRGXbowling Prosek Duo
19:00
5. liga ŘepyBowling Manta Řepy
19:00
5. liga VestecBowling centrum U Krbu
Partneři České bowlingové ligy
  • Pivovar Svijany
  • Lion sport
  • Smarty Drink
  • Firo Tour
  • Xbowling
  • Kinect
  • M&M Reality
  • Sabe
  • Strike Shop
  • Kooperativa
  • Hlawa creative
  • Printex
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite